Gondolbane til Prekestolområdet/Rygertoppen

Prekestolen er utpekt som den største turistattraksjon i Norge.

Det er nesten utrolig at ca. 300.000 turister i året tar den slitsomme gangstien fra Prekestolhytta og opp på den utrolige fjellformasjonen som heter Pekestolen (Pulpit Rock). Selv om stien har blitt utbedret vesentlig i senere år, er den likevel slitsom og trang. Folk går og skumper i hverandre både på vei opp og på vei ned. Det indikerer at kapasiteten alt er sprengt. 

En gondolbane fra Eiane på motsatt side av Lysefjorden til Rygertoppen (toppen av Neverdalsfjellet) vil ha tilnærmet ubegrenset kapasitet, og blir en både spektakulær og komfortabel reise over fjorden og opp til Rygertoppen, like ovenfor Prekestolen. Herfra vil det gå en enkel stil ned til selve Prekestolen, over en spektakulær hengebro over et juv. For mange blir det sikkert nok å se Prekestolen og det yrende folkeliv like under og ca. 100 m til siden.

Fra Rygertoppen ser man Lysefjorden i hele dens lengde, fra fjordbunn i Lysebotn til Nordsjøen. Fra Prekestolen ser man bare innover  i Lysefjorden. Utsikten ut mot Nordsjøen er sperret av Neverdalsfjellet.

Fra Rygertoppen har man også utsikt til Stavanger og byøyene, og til Nordsjøen hele veien fra Egersund til Bømlo. Uten tvil det mest spektakulære utkikkspunkt i Norge. 

 

20190111 Prekestolen Gondolbane

Prekestolen er utpekt som den største turistattraksjon i Norge. Prekestolen Gondolbane fra Eiane er bare 20 minutters kjøring fra Stavanger når Ryfast åpnes i slutten av 2019.

20141210 To forslag til Stavanger Turistforening

Forslag til Stavanger Turistforenings årsmøte om å etablere en liten komité for vurdering av hvordan en gondolbane fra Eiane til Rygertoppen kan etableres uten å kunne sees fra Prekestolen.